Sergio Veleda parla de com entrar a la meditació. Les seves paraules em semblen reveladores per a endinsar-nos a l’interior de nosaltres mateixos i entendre una miqueta més el progrés meditatiu.

Safar donar Watan (Viatjar a l’interior d’un):

Watan vol dir casa, o casa d’origen. També se li pot dir Terra del Cor, o Viatge cap a casa.

El viatge va de les aparences cap a l’Essència, de les formes creades cap a la font creadora de les aparences. Ser conscient de la respiració i ser present, atents a la manera d’actuar, fa que s’estableixi una millor comprensió del que és estar dins i no fora d’un. És tenir una relació directa amb els estats del cor. És viatjar a partir de dins, no des de fora.

Autoconsciència no és la millor manera de definir-ho, ja que a vegades s’associa al fet d’observar-se amb control i censura, amb una ment dividida i controladora, en la majoria dels casos. Estar dins d’un en aquest punt del viatge seria romandre en tu d’una forma despresa, sense crítica, sense censura, la qual cosa és una ajuda per a mantenir-se un amb si mateix i amb el que passa en la seva experiència, sense judicis. Aquesta és l’única manera de poder conèixer-nos i percebre’ns d’una forma relaxada i oberta, sense autocensura. El que succeeix o el que hagi de succeir no arriba a treure’ns de nosaltres mateixos, continuant el viatge interior, en el nostre cor. Observar-se, en aquest sentit, és diametralment oposat a criticar-se o controlar-se.

Viatjar interiorment és el procés de purificació interior que significa polir el mirall del cor. Endinsar-se en el viatge i polir el mirall del cor, fa que totes les direccions, dins o fora de tu, tinguin la mateixa claredat i sentit.

Categories d’articles

santi-perich-psicologo-sabadell

Santi Perich

Psicòleg Col.12669 amb una consulta situada en el centre de Sabadell.

Leave A Comment