Depressió

En la depressió la persona es troba afectada en diversos àmbits de la seva vida i de les seves relacions, no li ve de gust fer res i paral·lelament està molt susceptible emocionalment.

Aquest estat depressiu i pertorbador pot tenir diferents detonants i estar subjecte a múltiples causes (intrapsiquiques, familiars, socials, evolutives…): estar en un “hàbitat” que no li correspon a la persona (immigrants, expatriats…), tenir una acumulació d’emocions negatives difícils d’expressar, tenir pensaments recurrents i tancats sobre un mateix o els altres, estar esgotat energèticament…. Normalment abans de caure en una depressió ja s’ha passat per fases d’estrès o ansietat com a mitjà de reacció davant els elements negatius que provenen del món exterior o interior; aquesta lluita ha tingut poc èxit i la persona se submergeix en aquest estat de recolliment.

El tractament en la depressió té per objectiu reforçar la consciència del pacient, alliberar-lo d’aquells elements que li impedeixen funcionar correctament; definint objectius vitals i primaris, millorant l’autoacceptació i el sentiment positiu cap a un mateix, apreciant la pròpia individualitat, aprenent a regular les pròpies emocions d’una forma més estable i menys negativa.

Dades de contacte:

Segueix-me a les xarxes socials:

SANTI PERICH, PSICÒLEG A SABADELL

T’ofereixo disposar d’un espai per a ser escoltat i vist

T’ofereixo disposar d’un espai per a ser escoltat i vist

Tots els aspectes vivencials, les crisis, moltes vegades també els símptomes mateixos, es revelen com a oportunitats de conèixer-nos, de creixement.