Practicar l’exercici durant un mes.

Tria, al començament de cada setmana, una activitat regular i senzilla de la teva vida quotidiana que sols dur a terme de manera inconscient, amb el pilot automàtic. Pren seguidament la determinació de convertir aquesta activitat concreta en un recordatori, en un espai en el qual despertar la teva atenció. Pot tractar-se, per exemple, del fet de preparar cafè o te, dutxar-te o anar a agafar el cotxe… . Pren llavors també la determinació de detenir-te durant un parell de segons en cada ocasió que emprendràs aquesta activitat. Després duu-la a terme amb una atenció completa i amable, com si es tractés del moment crucial d’un llarg retir meditatiu.

A mesura que discorri la setmana, tracta de romandre atent cada vegada que duguis a terme aquesta acció. D’aquesta manera, fins als actes més senzills poden acabar convertint-se en un poderós recordatori i proporcionar-te una sensació de presència i gràcia. Si has triat el fet d’obrir la porta pots, per exemple, fer-ho com si el mateix Buda anés a travessar-la amb tu; si has triat preparar cafè o te pots fer-ho amb la mateixa elegància que si es tractés d’una autèntica cerimònia japonesa.

En acabar la setmana tria una altra nova activitat i procedeix així fins que, al final de mes, hagis acabat incloent quatre noves àrees de la teva vida a l’atenció quotidiana.

Pots, si vols, prosseguir l’exercici durant un segon i un tercer mes fins que la teva vida quotidiana acabi impregnant-se gradualment de l’esperit de l’atenció.

Categories d’articles

santi-perich-psicologo-sabadell

Santi Perich

Psicòleg Col.12669 amb una consulta situada en el centre de Sabadell.

Leave A Comment