La Meditació consisteix a “portar la ment a casa” i això s’aconsegueix primer gràcies a la pràctica de l’atenció. Expliquen que, en certa ocasió, una dona gran va anar a veure el Buda per preguntar-li com meditar. Ell li aconsellà que cada vegada que tragués aigua del pou romangués atenta a tots i cadascun dels moviments de les mans. Sabia que així assoliria ràpidament l’estat de calma vigilant i espaiosa que és la meditació.

A la pràctica de l’atenció, que consisteix a portar a casa la ment dispersa i centrar així els diferents aspectes del nostre ésser, se la coneix com a “romandre plàcidament” o “morar en calma”.

“Morar en calma” permet fer diverses coses. En primer lloc, tots els aspectes fragmentats es reconcilien. En segon lloc ens permet contemplar les nostres emocions i els nostres pensaments amb acceptació i generositat obertes, sense reprimir-los i sense regodejar-nos, desactivant la nostra negativitat, la nostra agressivitat, el nostre dolor, el nostre patiment i la nostra frustració. En tercer i darrer lloc, aquesta pràctica dissol i elimina l’animadversió i el dany que hi ha en nosaltres, desvetllant i revelant així el nostre bon cor fonamental.

Categories d’articles

santi-perich-psicologo-sabadell

Santi Perich

Psicòleg Col.12669 amb una consulta situada en el centre de Sabadell.

Leave A Comment