Assagioli, fundador de la Psicosintesis, va fer front al seu empresonament pels feixistes (en 1938 a causa de les seves idees pacifistes), amb la següent actitud, va escriure:

«Em vaig adonar que era lliure d’adoptar una actitud entre diverses enfront de la situació que vivia. Podia acordar-li un valor o un altre, o servir-me d’ella d’una forma o una altra. També podia revelar-me interiorment i maleir la situació o podia sotmetre’m a ella passiva i vegetativament. Podia complaure’m amb el plaer morbós de la compassió i representar el paper de màrtir, o podia prendre la situació esportivament i amb sentit de l’humor, considerant-la com una experiència nova i interessant…Podria fer d’ella una cura de repòs o un període de reflexió intensa, ja fora sobre qüestions personals -reveure i a avaluar la meva vida passada- o sobre problemes científics o filosòfics. Podia treure profit de la situació per a emprendre un entrenament filosòfic personal, o finalment, podia fer d’ella un retir espiritual. He tingut la percepció pura i clara que l’assumpte era cosa enterament meva, que era lliure de triar una o diverses d’aquestes actituds o activitats, que aquesta elecció tindria efectes inevitables que podria preveure i dels quals era plenament responsable. No hi havia cap dubte en el meu esperit quant a aquest poder i a aquesta llibertat i als seus privilegis i responsabilitats inherents.

Interessant l’escrit que ens situa en allò plenament humà. Ens situa en la consciència del poder de triar què tenim a les nostres mans (en el nostre cor, en la nostra ment).

Categories d’articles

santi-perich-psicologo-sabadell

Santi Perich

Psicòleg Col.12669 amb una consulta situada en el centre de Sabadell.

Leave A Comment