MEDITACIÓ CAMINANT

L’art de la meditació caminant consisteix a aprendre a ser conscient quan camines, a utilitzar el moviment natural del caminar per cultivar l’atenció i una presència desperta.

La pràctica:

Selecciona un lloc tranquil on puguis caminar còmodament d’una banda a l’altra, ja sigui a l’interior o a l’exterior, uns deu o trenta passos de llarg. Comença d’empeus en un extrem d’aquesta “senda per caminar”, amb els peus fermament arrelats al terra. Deixa que els teus braços descansin còmodament on es trobin a gust. Tanca per un moment els ulls, concentra’t, i sent el teu cos dret sobre la terra. Sent la pressió a la planta dels peus i la resta de sensacions naturals pròpies de la postura de peu. Després obre els ulls i permet-te estar present i alerta.

Comença a caminar lentament. Permet-te caminar amb una sensació de facilitat i dignitat. Para atenció al teu cos. A cada pas, experimenta les sensacions d’aixecar el peu i la cama del terra. Sigues conscient quan col·loquis cadascun dels peus a terra. Relaxa’t i deixa que el teu caminar sigui còmode i natural. Sent amb atenció cada pas. Quan arribis al final del teu camí, atura’t un moment. Concentra’t, gira acuradament i torna a parar-te per poder ser conscient del primer pas de tornada. Pots experimentar amb la velocitat, caminant al ritme que et faci estar més present.

Continua d’una banda a l’altra durant uns deu o vint minuts, o més. Com en el cas de la respiració quan estem asseguts, la teva ment vagarà moltíssimes vegades. Tan aviat te n’adonis, reconeix d’una manera suau on va: “vagant”, “pensant”, “escoltant”, “planejant”. Després, torna per sentir el pas següent, necessitaràs tornar mil vegades. Ja t’has anat durant un segon o deu minuts, simplement reconeix que te n’has anat, i després torna per ser viu aquí i ara amb el pas següent.

Després d’aconseguir una mica de pràctica amb la meditació caminant, aprendràs a utilitzar-la per asserenar-te i recollir-te, així com per viure al teu cos d’una manera més desperta. Pots ampliar llavors la teva pràctica de caminar, d’una manera informal, quan vagis de compres, ja caminis pel carrer, et dirigeixis al teu cotxe o en surtis. Pots aprendre a gaudir del caminar en si mateix, en lloc de dedicar-te a l’habitual planificar i pensar, i, així d’aquesta manera tan senzilla, començar a ser realment present; conjuntar el cos, el cor i la ment mentre camines per la vida.

Categories d’articles

santi-perich-psicologo-sabadell

Santi Perich

Psicòleg Col.12669 amb una consulta situada en el centre de Sabadell.

Leave A Comment